Rond kwart voor 4 kwamen de eerste gasten aan en iets over 4 waren we compleet. Alle 20 gasten werden verwelkomd met een glas prosecco (ter beschikking gesteld door CCN)
Na het heffen van het glas klom de organisator van het benefit diner op het spreekgestoelte om alle gasten welkom te heten, te bedanken voor hun aanwezigheid en om nog eens te benadrukken waarom we dit diner organiseerde.
De volledige opbrengst van het diner komt ten gunste van Alpe d’HuZes/KWF. Geld voor onderzoek dat zo hard nodig is om kanker te bestrijden & uiteindelijk chronisch te maken. Opgeven is geen optie.
De koks van CCN West Brabant (waaronder de organisator van het diner, Frenck de Boe) zijn vanaf ’s-ochtends in de weer geweest om tongstrelende gerechten voor te bereiden.
20 mensen, soms onbekende van elkaar, samen aan één grote tafel, genietend van elk gerecht dat hen werd voorgeschoteld. Eerst misschien nog onwennig, maar als snel zaten de gasten met elkaar te praten alsof ze elkaar al jaren kenden, er werd van plaats gewisseld om met een ander te kunnen praten. Gedurende de maaltijd zijn er 6 oorverdovende stiltes gevallen en wel op de momenten dat er genoten werd van een nieuwe gang. Gelukkig werd er mede voor die momenten door Dave en Ilse voor live muziek gezorgd. Een geslaagde combinatie.
Veiling
Vlak voor het dessert nam Frenck de Boe het woord. De wijnleverancier (Robbers en van den Hoogen) had namelijk nog een zeer goede rode wijn ter beschikking gesteld om te veilen. Een fles van 3 liter Chateau la Reyne Cahors 2005!
Na het openingsbod, bleef het even een stil en zag je de één naar de ander kijken…zal er nog een bod gedaan worden. En jawel, het eerste bod werd overboden.
Eén van onze gasten nam het woord en zei “de fles is zo groot, dat drinkt niemand op één avond weg, daar heb je een groot gezelschap voor nodig. En nu zijn wij met een groot gezelschap bij elkaar, wat vinden jullie van het idee om de fles met elkaar te kopen en na het dessert met elkaar te nuttigen”. Hier werd erg positief op gereageerd. De fles heeft uiteindelijk € 220 opgeleverd en gaat volledig naar Alpe d’HuZes/KWF.
De opbrengst van het diner bedraagt € 1585
foto impressie: