Ons Team

Onze fietsers:

Lenno scrambled leggs
Lenno Pardon

Eigenlijk was tot niet zo heel lang geleden Kanker een redelijk onbekende ziekte voor mij. Dat opa & oma zijn weggevallen op respectabele leeftijd; daar kun je een plek aan geven.

Plots komt dan deze jaren ook de strijd veel dichter bij. Ouders van vrienden die veel te vroeg wegvallen en vrienden die het gevecht aan moesten en nog steeds gaan. Misschien naïef of te onwetend maar wel danig onder de indruk van de verhalen, verdriet, ervaringen, geloof, hoop & liefde.

Afgelopen jaar was de deelname aan AD6 een enorme ervaring; sportief zwaar en mentaal uitputtend. Zoals vaak beloof je jezelf “nooit meer”. Kankerpatienten hebben die keuze niet. Daarom, voor de strijd tegen Kanker en de ondersteuning van anderen in die strijd ben ik er dit jaar er weer bij. Opgeven is geen Optie!

Steun Lenno

Aiji scrambled leggs
Aiji Kley

Eigenlijk was ik van plan om al mee te rijden met de 2014 editie van Alpe d’HuZes.In januari 2014 kregen wij het slechte nieuws dat er bij mijn moeder slokdarmkanker met al meerdere uitzaaiingen was geconstateerd.

Ik ben de afgelopen jaren al een oom en ook mijn oma in Japan kwijtgeraakt aan kanker (en zelfs mijn kat is aan deze ziekte overleden….) Het kwam steeds dichterbij….

Ik wilde ‘iets’ doen, een sportieve actie, en dacht eigenlijk vrijwel meteen aan de Ride for the roses en de AD6. Maar ik besefte me ook dat ik voor de AD6 meer uren op de fiets moet doorbrengen dan dat ik op dat moment zou willen. Liever dat ik zoveel mogelijk bij mijn moeder ben in plaats van dat ik aan het trainen ben.

Achteraf een goed en verstandig besluit. Op 17 mei 2014 overleed mijn moeder helaas al aan de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte….

1 dag voor haar overlijden was ik nog naar haar toe gefietst. Had toen een oud ‘Ride for the roses’ shirt aan met diverse KWF logo’s erop. Ik vertelde haar toen over die ride die ik jaren geleden had gereden en dat ik weer eens iets vergelijkbaars wil doen om geld in te zamelen voor het KWF. Ik wil meedoen met de Alpe d’HuZes!

Nu ga ik deze uitdaging aan. De berg beklimmen, de ‘Nederlandse berg’, de Alpe d’Huez…
Voor mijn moeder en voor iedereen die in dezelfde situatie verkeerd als ik. Voor iedereen die nog aan het vechten is en iedereen die dit gevecht van nabij moet meemaken… 

Op 4 juni ga ik samen met het hele Scrambled Leggs Team de uitdaging aan om deze berg zo vaak mogelijk te beklimmen op de fiets. Zes keer is het doel. Ik ga mijn best doen en Opgeven is geen Optie!

 Steun Aiji 

Willem scrambled leggs
Willem Klaassen 

Afgelopen jaar fietste een vriend van me mee met de Alpe d’Huzes. Ik ben toen samen met Annemiek meegegaan om hem te steunen. Het hele evenement heeft toen zo’n grote indruk op me gemaakt dat ik heb besloten om deze keer ook zelf mee te fietsen. Helaas heb ik vorig jaar lange tijd thuis gezeten met een hernia en daarom kan ik niet lange tijd op een gewone fiets fietsen. Een beter alternatief leek mij de ligfiets. Liggen in plaats van gebukt zitten is uiteraard beter voor de rug. Het idee was er, alleen geen fiets. Vandaar dat ik heb besloten om er zelf een te maken.

Ik realiseer me dat ik het mezelf niet makkelijk maak met de keuze van deze fiets, maar als ik denk aan iedereen die ik afgelopen jaar omhoog heb zien fietsen en aan alle emoties die ik als toeschouwer heb ervaren, denk ik dat ik deze kans wel moet pakken.

Toen Annemiek de diagnose schildklierkanker kreeg volgden er operaties, een behandeling in de Daniel den Hoed kliniek, diverse bezoeken aan de eerste hulp en sindsdien terugkerende controles en dagelijks diverse medicijnen. Al die tijd kon ik feitelijk niets meer doen dan er gewoon zijn voor Annemiek.

De Alpe d’Huzes geeft mij een kans om ook iets te doen. Voornamelijk door geld in te zamelen, wat nog steeds hard nodig is voor onderzoek. Want als dat onderzoek er vroeger niet was geweest, was Miek er nu ook niet meer.

Daarnaast geeft het mij de kans om te fietsen voor iemand, om OOK een gevecht aan te gaan.

 Steun Willem

Onze lopers:

Frenck scrambled leggs
Frenck de Boe

De eerste keer dat ik in direct contact kwam met deze vreselijke ziekte was toen bij mijn vader prostaatkanker werd gesignaleerd -gelukkig in een vroeg stadium- en hij heeft deze door een destijds zeer progressieve techniek weten te overleven, inmiddels al weer ruim 10 jaar geleden.

Dit bewijst weer eens te meer dat onderzoek naar nieuwe methoden en geneesmiddelen echt loont!

Net als bij zovelen komt de ziekte echter steeds dichterbij. Een vader en moeder van een vriend, een goede vriendin, directe familie en vele, vele anderen.

Een van mijn beste vrienden heeft vorig jaar voor het eerst meegedaan en mij en mijn vrouw erg geïnspireerd om dit jaar de strijd mee te strijden tegen deze vreselijke ziekte. Dit zal niet makkelijk worden, en dat verklaard ook onze teamnaam! We zullen er keihard voor moeten knokken maar Opgeven is geen optie!!!

Steun Frenck

Kitty scrambled leggs
Kitty de Boe-Buvelot

Onderzoeksgeld is hard nodig!

Ik ben nu meerdere jaren in mijn werk mensen tegen gekomen die moeten vechten tegen deze ziekte. Zij verliezen deze strijd bijna allemaal, stuk voor stuk. Ik zie mensen die nog volop in het leven stonden en nog veel te veel te doen hadden maar het mocht niet meer baten.

Vreselijk werd het toen het nog dichterbij kwam. In onze vriendengroep, in onze familie. Al die verhalen om ons heen, iedereen heeft wel een bekende en een dierbare die hier tegen vecht. Sommige die de strijd wonnen, maar achteraf toch weer opnieuw de strijd aan moesten. Ik word er zo verdrietig van. Deze ziekte moet bedwongen worden!

Ik hoop met deze actie dat er een flinke smak onderzoeksgeld wordt opgehaald. We dragen bijvoorbeeld onder andere bij aan de ontwikkeling van een online tool om risico`s over borstkanker te voorspellen. Het praktische daarvan is onvoorstelbaar en helemaal van nu! Als u mij steunt, en daarmee ook ons team, Scrambled Leggs zijn wij u zeer erkentelijk. Maar de mensen die deze strijd ondergaan, bedwongen of verloren zijn u nog meer erkentelijk! Laten we kijken of wij met onze krachten gebundeld de onderzoeken een zwaai in de goede richting kunnen geven!

Ik zal trots zijn als ik mijn persoonlijke prestatie heb weg gezet, maar ik zal nog trotser zijn als ik in dit aankomende half jaar mijn streefbedrag heb behaald in de strijd tegen deze ziekte. Opgeven is geen optie!!

 Steun Kitty

Helen scrambled leggs
Helen van Zitteren

Samen staan we Sterk!!

Geboren en getogen in Rotterdam, waar het woord Kanker te pas en te onpas gebruikt wordt. Totdat je geconfronteerd wordt met de ziekte, eerst veraf, maar steeds dichterbij. Een leerling op je school, dan plots in je familie, en kortgeleden ineens in je vriendenkring. Nadat een van onze vrienden vorig jaar aan ad6 heeft meegedaan en met zulke prachtige en ontroerende verhalen thuiskwam was voor mij de keuze eigenlijk al gemaakt: Ik wil ook meedoen. Kanker is een woord met een zware lading. Ik hoop dat ik, samen met mijn team, deze lading kan verlichten. Samen staan we sterk.

 Steun Helen

Marijke scrambled leggs
Marijke Maas

Onderzoeksgeld is hard nodig !!

De laatste jaren…. Al die verhalen om ons heen, iedereen heeft wel een bekende en een dierbare die tegen kanker vecht…. Ook ik maak het van dichtbij mee (mijn “grootste” vriend)…., Ik word er zo verdrietig van…. mensen In onze familie, In onze vriendengroep, Collega ‘s…. Deze ziekte moet bedwongen worden! Ik hoop met deze actie dat er HEEL VEEL onderzoeksgeld wordt opgehaald. Voor alle, mensen die de strijd bedwongen of verloren hebben, mensen die deze strijd wellicht nog moeten ondergaan … 4 juni sta ik met ons team Scrambled Leggs aan de start. Ieder met zijn reden, zijn of haar gedachte maar allemaal met hetzelfde doel. Opgeven is geen optie en bijdragen aan de bestrijding van kanker. Ik zal trots zijn als ik mijn persoonlijke prestatie heb weg gezet, maar ik zal nog trotser zijn als ik in dit aankomende half jaar mijn streefbedrag heb behaald in de strijd tegen deze ziekte. STEUN MIJ EN ONS TEAM! Je kunt jouw bijdrage leveren door mij via deze site te sponsoren. Dan kunnen we op 4 juni, eind van de dag, samen zeggen dat wij alles hebben gegeven. BEDANKT !! On y va!!

 Steun Marijke
Help ons de berg op door ons te sponsoren!

doneerbutton

Voor meer informatie en de laatste nieuwtjes en acties kunt u ook kijken op onze Facebook pagina.

Plaats een reactie

voor Alpe d'HuZes 2015